Delicii mediteraneene


 A gatii bine a incetat sa fie o chestiune de bun gust, abilitati manuale si simt estetic. Ignorarea principiilor esentiale ale nutritiei umane poate transforma o alimentatie impecabila intr-un atentat contra propriului organism.


Este carnea, cum se spune frecvent,primul aliment cunoscut de om? Imposibil de stiut. Dar toate marturiile preistorice ii descriu pe stramosii nostrii drept vanatori.


Pestele si crustaceele sunt alimente esentiale si ancestrale ale umanitatii. In pesterile locuite de omul primitiv , depozite imense de scoici inca marturisesc aceasta practica nutritionala.

 Gastronomia este rafinamentul artei de a gati si a manca. Gasirea unui echilibru in dieta zilnica este marele secret al stiintei alimentare. Si acest echilibru nu este altul decat sa-i dai organismului cantitatea suficienta si necesara de elemente nutritive.

 De-a lungul istoriei milenare a omului, fiecare aliment a venit cu un mesaj. Un mesaj social, plin de date, stiri si avertismente despre lumea in care traim. Un mesaj ecologic care ofera viata, care asteapta sa fie acceptat de propriul nostru corp.

 Totul este bine cand se termina cu bine. Patiseria este cea mai subtila dintre toate artele culinare si, de asemenea, cea mai dificila. Talentul, discretia si bunul gust sunt esentiale in aceasta arta.