Anghinare cu scoici

Anghinare cu scoici

Ingrediente:
 
24 de anghinare
1/2 Kg de scoici
2 catei de usturoi tocati
1/4 litri de zeama unde a fiert anghinarea
3 linguri de ulei de masline
Patrunjel tocat
1 lingurita rasa de faina
1 strop de vin alb
Apa si sare
 
Preparare:
 1- Trebuie sa alegem anghinare foarte stransa si tare. La capatul lor trebuie sa aiba frunze inchise, fara aspectul de a vrea sa se deschida, fara gaura centrala. Cele care tin frunzele impreuna, unite de tulpina sunt perfecte. Se taie tulpina lasind-o de aproximativ 10 cm si atasata la baza.
2- Indepărtați frunzele exterioare, tăind aproape două degete sub capătul său. Curățați cu grijă baza, încercând să scoateți cat mai puțină carne și procedați la fel cu tulpina. Pe masura ce anghinarea se curata, se arunca in apa clocotita cu sare. Asa nu se inegresc.
3-Cand ati terminat cu ultima anghinare adaugati un praf de sare si lasati-le la fiert aproximativ 20 de minute. Verifică cu vârful cuțitului că sunt făcute: lama va putea intra fără dificultate. Lasă-le să se răcească în zeama de gătit.
4- Intr-o cratita calim usturoiul tocat, in ulei. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga faina si se amesteca cu lingura. Se toarnă vinul și zeama calda. Se fierbe jumatate de minut. Se adauga scoicile si se tine pe foc pana se deschid.
5-Indepartam scoicile si adaugam in sos anghinarea , pe care am taiat-o initial in sferturi si lasam la fiert cateva minute, la foc mic, ca sa se incalzeasca, daca se poate acoperite. Adaugam sciocile , amestecam si se presara patrunjelul.