Orez cu ciuperci

Orez cu ciuperci


 Ingrediente:

  6 linguri ulei de masline

  600g ciuperci proaspete

  2 catei de usturoi, tocati

  300g ceapa verde tocata

  1/2 Kg orez

  1,3 L apa

  1 lingura parmezan

  1 lingura smantana de gatit

  2 linguri patrunjel tocat


Mod de preparare:

  1-Curățați baza pământoasă a ciupercilor cu ajutorul unui cuțit, îndepărtând tot pamantul sau părți nisipoase. Spălați-le în apă și scurgeți-le repede. Tăiați-le în felii subțiri.

  2-In cratita in care vom pregati orezul, calim ciupercile la foc mare cu 3 linguri de ulei de masline si un praf de sare. După câteva minute, fără a le lăsa să se ardă sau să se usuce, scoateți-le într-o farfurie, lăsând puținul exces de grăsime în fundul cratitei.

  3-Coborâți focul. Adăugați usturoiul și ceapa verde, căliți-le la foc mediu timp de 5 minute. Adaugam orezul, amestecand de cateva ori cu o lingura de lemn, apoi ciupercile sotate. Asezonăm ușor.

  4-Se adauga apa fierbinte (imbogatita cu un cub de concentrat de supa). Acoperiți cratita și gătiți la foc foarte mic timp de aproximativ 16/18 minute.

  5-După acest timp, indepartam capacul, luăm cratita de pe foc și adăugăm brânza, smântâna și celelalte 3 linguri de ulei de măsline pentru a lega întregul, amestecand orezul, pentru ca boabele să fie legate și cremoase. Presaram patrunjelul tocat, asezonam cu sare si servim.


Truc:
   In mod normal, in acest tip de orez apa se adauga putin cate putin in timp ce se amesteca cu lingura. În acest fel, amidonul de orez se desprinde mai ușor și leagă întregul. Vă invit să turnați apa de două ori, o dată la început și alta la jumătatea gătitului, amestecand în mod regulat.