Insula plutitoare cu creme anglaise

Insula plutitoare cu creme anglaise


 Ingrediente:

  7 albusuri de ou

  150 grame zahar

  100 grame migdale taiate felii

  1 litru apa

  Unt

  Zahar

  Forma de 50cl

Pentru creme anglaise de vanilie:

  30cl lapte

  1 pastaie de vanilie

  6 galbenusuri de ou

  80 grame zahar


Mod de preparare:

  1-Se unge forma cu unt, se adauga putin zahar si se intoarce in toate directiile astfel incat interiorul sa fie tapetat cu zahar. Pune forma la frigider. Bate albusurile cu un praf de zahar. Adăugați restul de zahăr și dați de 2 sau 3 ori cu mixerul.

  2-Umpleți forma, fără a lăsa bule de aer. Preîncălziți cuptorul la 130 de grade Celsius. Pe o tavă se toarnă 1 litru de apă, se pune forma la bain-marie și se lasă sa capete consistenta aproximativ 20 de minute. Cand suprafata incepe sa se despice, este semn ca albusurile sunt facute.

  3-Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca inainte de a pune forma la frigider. Se intind migdalele pe tava de cuptor si se rumenesc 2 minute. Demontați insula plutitoare deja rece răsturnând-o pe o tavă adâncă. Întindeți deasupra migdalele feliate.

  4-Umpleți o cratiță cu apă rece, goliți-o fără a o usca și turnați laptele înăuntru. Asa nu se lipește. Tăiați păstaia de vanilie în două pe lungime, răzuiți semințele și transferați-le în cratiță împreună cu păstaia. Se pune pe foc si se amesteca. Cand incepe sa fiarba se reduce focul, se acopera si se lasa la infuzat 10 minute.

  5-Se amestecă gălbenușurile cu zahărul. Bateți până când amestecul este foarte neted și se albește puțin. Scoateți păstăile din lapte, bateți și lăsați-o să fiarbă din nou. Se extrag doua polonice de lapte și se toarnă peste gălbenușuri pentru a le dilua. Adăugați-le în cratiță, amestecați cu telul și aduceți la foc mic timp de 1 minut să se îngroașe, amestecând cu spatula. Este important ca smoothie-ul să nu fiarbă și să nu depășească 80 de grade Celsius. Opriți gătirea punând fundul cratiței în apă foarte rece, amestecând constant timp de 5 minute. Păstrați la frigider. Pe o farfurie se pune putina crema pe baza si o portie din insula plutitoare. Acoperim cu mai mult sos daca vrem.