Placinta de ceapa rosie

Placinta de ceapa rosie


 Ingrediente:

   4 cartofi mari

   2 cepe rosii

   1 pahar de vin rosu

   1 catel de usturoi

   1 lingurita miere

   1/2 litri ulei de masline extra virgin

   Amestec de frunze de salata


Mod de preparare:

   1- Aranjați uleiul și cartofii spălați și bine uscați într-o cratiță. Acesta din urmă este important pentru a preveni să sară uleiul și să ne ardă. Gătiți-le la foc mediu pentru a nu le prăji. Pe măsură ce se gătesc, înțepăți cu vârful unui cuțit pentru a verifica dacă sunt gata.

   2- Când încep să se înmoaie, scoateții și curățații cu o lingură, folosind o cârpă pentru a nu ne arde degetele. Cu răzătoarea, faceți grămezi mici de cartofi pe masă, răzuindu-i pe partea cea mai lată.

   3- Intr-o cratita cu margini inalte si cu un strop de ulei de masline punem usturoiul la prajit pana capata culoare. Il scoatem. Se adauga ceapa tocata marunt si paharul de vin rosu. Lasă-le la gatit până devin foarte moi. În ultimul moment, adăugați mierea.

   4-Tapetați suprafața unei tigăi antiaderente cu cartof ras. In centru puneti ceapa, lasand-o la 1 centimetru de margini, si acoperiti-o cu mai mult cartof ras. Aduceți tigaia la foc mediu și ca și cum ar fi o omletă, gătiți-o până devine maro auriu.

   5- Întoarceți placinta și gătiți cealaltă parte. Pe o farfurie aranjati placinta alaturi de un amestec de frunze de salata asezonate cu un strop de ulei de masline amestecat cu miere.