Sparanghel sotat cu fasole boabe si ou posat

Sparanghel sotat cu fasole boabe si ou posat


 Ingrediente:

   1 kg de sparanghel

   1/2 kg pastai de fasole

   1 ceapa verde mica, tocata

   2 catei de usturoi tocat

   4 linguri de ulei de masline virgin

   8 oua proaspete

   Apa si otet din vin

   Sare


Mod de preparare:

   1- Curata sparanghelul. Prinde-le de vârf și, la câțiva centimetri sub mugure, decojește-le în direcția tulpinii. Apoi secționează-le bazele; O modalitate de a ști unde să tăiați este să arcuiți ușor baza și,,clac,, se va despărți acolo unde zonele dure și moi se întâlnesc.

   2- Scoateți fasolea din păstăi și curățați-le de coajă. Într-o tigaie antiaderentă, cu o parte din ulei și la foc mic, prăjiți ușor ceapa verde și usturoiul. Asezonati. Introducem sparanghelul si lasam sa se prajeasca la foc mediu, foarte incet.

   3- Imediat la sfârșit, adăugați fasolea, aproximativ 5 minute. Ar trebui să fie ușor moi. Asezonati. Se pune apa la fiert intr-o oala inalta, fara sare. Adăugați oțet de vin pentru a opri fierberea și reglați căldura pentru ca apa să nu fiarbă violent.

   4- Spargeți ouăle în căni mici individual și posați-le două câte două, strecurându-le în apa fierbinte și ținând aproximativ un minut. Scoateți-le cu grijă, cu ajutorul unei spumiere.

   5- După ce a trecut timpul, ouăle se scot din apă și se pun într-un vas mic în care vom fi pus apă curată, rece, puțin sărată (1 lingură la litru). In acest fel vom opri gatirea pentru ca galbenusurile sa nu se inchege si sa eliminam gustul de otet transmis de apa de gatit, albusurilor; In plus, impuritatile aderate in timpul posatului vor fi curatate. Pe legumele sotate, depunem ouăle recent poșate.