Linte inabusita


Linte înăbușită

 


Ingrediente:

   5 linguri de ulei de masline extra virgin

   1 ceapa verde

   1 praz alb tocat

   1 morcov tocat

   300 g de linte

   1 catel de usturoi taiat felii

   Apa si sare

Mod de preparare: 

   1-Într-o cratita largă, adăugați 3 linguri de ulei de măsline și puneți-l la foc mic. Adaugati ceapa verde, prazul alb si morcovul, si caliti intregul fara ca acesta sa ia culoare aproximativ 5 minute, adaugand cateva boabe de sare.

   2-Adaugam lintea si amestecam pentru inca 2 minute, dupa care acoperim totul cu apa rece, cam doua degete deasupra. Se condimentează din nou ușor și se lasă să fiarbă ușor timp de 50 de minute.

   3-Facem un sos de usturoi. Pentru a face acest lucru, intr-o tigaie la foc iute adaugam 2 linguri de ulei de masline virgin si, imediat ce vedem ca este foarte incins, adaugam usturoiul feliat. Le rumenim foarte repede, fara sa il ardem.

   4-Se toarnă usturoiul cu uleiul său peste linte, care va fi pe foc.

   5-Lasam sa fiarba usor cateva minute, verificam ca lintea sa fie frageda si gustoasa si se ia de pe foc. Sunt gata de mâncat. Aceste linte sunt văduve, așa că excesul de grăsime nu este o scuză pentru a nu te bucura de ele. Dacă vrem să adăugăm carne, putem găti separat în apă carnat ​​fraged, coaste de porc sau orice fel de carne după gustul nostru; odata ce totul este tocat, il adaugam cu 5 minute inainte de a lua lintea de pe foc.

Truc:

    Inainte de a turna apa, putem adauga doua linguri de sos de rosii. Rezultatul este deasemenea foarte gustos dacă, pe lângă roșie, adăugăm două lingurițe de boia dulce. Nu este necesar să înmuiați lintea în apă, iar dacă o faceți, trebuie să reduceți semnificativ timpul de gătire.