Supa verde, rece (de ierburi si mazare)

Supa rece, verde(de ierburi si mazare)


 Ingrediente (pentru 6 persoane)

   1 bucata mica de unt

   4 linguri ulei de masline virgin

   1 ceapa verde tocata

   1 praz

   1 salata (curata si tocata)

   1,25 L de apa

   1 cub de concentrat de carne

   650 g de mazare congelata

   6 linguri de branza proaspata si cremoasa (tip Philadelphia)

   400 g de ierburi, spalate si scurse de apa (patrunjel, asmățui, tarhon si, foarte important, busuioc)


Mod de preparare

   1-Într-o cratiță mare, adăugați untul și 2 linguri de ulei, la foc mic. Adaugam ceapa verde, prazul si salata verde, lasand sa gateasca 5 minute, fara a lasa sa se coloreze.

   2-Se toarnă apa fierbinte și cubul de concentrat. Asezonați ușor. Adaugam apoi mazarea scoasa din congelator, tare ca pietrele, si lasa-le sa fiarba 4 minute fix, cu apa clocotind.

   3-Treceți conținutul printr-o strecurătoare și separați zeama fierbinte de legumele fierte. Le lasam pe amandoua sa se raceasca bine, la frigider.

   4-Cu ajutorul blenderului se zdrobesc legumele si se adauga zeama rece, putin cate putin. Adaugam si ierburile proaspete, branza si restul de 2 linguri de ulei. Adaugati sare dacă este necesar.

   5-Daca vedem ca supa este cam groasa, adaugam cateva cuburi de gheata in timp ce batem, pentru ca, pe langa ca se subtiaza, sa se raceasca si mai mult. Daca vrem ca supa sa fie foarte fina, o trecem printr-o strecuratoare.

   6-Ca garnitura putem prepara un smoothie de iaurt natural usor sarat, la care adaugam un praf de coaja rasa de lamaie. Turnam supa peste iaurt, pe care il vom aseza pe fundul unor farfurii sau boluri, iar rezultatul va fi spectaculos.