Paste Carbonara

Paste Carbonara

Ingrediente:

   600g de spaghete

   8 felii de bacon

   1/4 L smantana de gatit

   2 catei de usturoi tocat

   1 lingurita ulei de masline

   2 oua

   Patrunjel tocat

   Sare

Mod de preparare:

   1-Puneti la fiert o oală mare cu apă din abundență pentru a găti pastele, condimentate cu 10 g de sare pe litru. Intre timp batem ouale intr-un bol si adaugam smantana. Amestecam perfect  si asezonam.

   2-Cu ajutorul unui cuțit foarte ascuțit tăiați feliile de bacon în fâșii mici. Intr-o tigaie se toarna uleiul, se aduce la foc mic si de indata ce se incinge usor, se adauga baconul, lasand sa se rumeneasca si sa se prajeasca.

   3-Se adauga usturoiul si, inainte sa se arda, se scurge totul printr-o strecuratoare si se adauga totul in smantana amestecata cu ouale batute. Se presara amestecul cu patrunjel tocat.

   4-Apa din oală ar trebui să fiarbă deja. Adauga pastele si fierbe-le la foc mic, ca sa nu se lipeasca de fund, 2 minute daca sunt paste proaspete sau pana la 8/10 minute daca sunt paste uscate. Unele paste din grâu integral necesită mai multe minute de gătit.

   5-După ce pastele sunt fierte, scurgeți-le într-o strecurătoare. Le punem din nou in oala in care au fiert, goala dar inca fierbinte si turnam peste amestecul anterior de bacon, smantana si oua. Amestecam de cateva ori, astfel incat crema sa se ingroase datorita actiunii caldurii si pastele sa fie inmuiate in sos. Serviți rapid.

Truc:

   Putem amesteca o cantitate bună de brânză rasă cu ouăle și putem însoți pastele, odată servite pe farfurie, cu fulgi abundenți de brânză, sau chiar câteva vârfuri de brânză albastră. Un strop de piper negru merge grozav.