Paste cu pesto de patrunjel

Paste cu pesto de patrunjel


 Ingrediente:

   600g de spaghete

   1 manunchi mare de frunze de patrunjel proaspat

   6 catei de usturoi

   Sucul de la o lamaie

   250g ulei de masline extra virgin

   1 bucata mica de branza de oaie maturata

   1 mana de migdale sau alune prajite

   Sare

Mod de preparare:

   1-Se spală frunzele de pătrunjel în apă din abundență cu câteva picături de oțet. Scurgeți-le și uscați-le. Scoateți tulpinile. Se pun frunzele în mojar cu usturoiul, fructele uscate, sarea și brânza și se zdrobesc ușor  până se transformă într-o pastă cu o nuanță verzuie intensă.

   2-Adăugați zeama de lămâie, amestecați de câteva ori și, continuând să zdrobiți, adăugați uleiul de măsline într-un fir fin pentru a obține un sos cu aspect atrăgător.

   3-Înainte de a-l scoate din mojar, verifică dacă este bine condimentat și, dacă este necesar, mai adaugă puțină sare și zeamă de lămâie (un praf de piper proaspăt măcinat va veni de minune).

   4-Încinge o oală cu multă apă, condimentată cu 10 g de sare pe litru. Imediat ce incepe sa fiarba adauga pastele, lasand sa fiarba la foc mic 2 minute daca sunt proaspete, sau pana la 8/10 minute daca sunt uscate. Odată fierte, scurgeți-le într-o strecurătoare.

   5-Intr-o tigaie se pun cateva linguri bune de pesto de patrunjel si se adauga pastele proaspat fierte si scurse de apa. Se dau cateva intoarceri la foc mic fara a opri amestecul ca sa fie bine impregnate si servim. Pesto-ul care a mai ramas se poate pastra la frigider cateva saptamani, intr-un vas bine inchis.

Truc:

   Putem însoți pastele cu fulgi de branza, obținuti prin raderea unei bucăți de parmezan cu un curățător pe care îl folosim de obicei pentru a curăța cartofii.