Salata de cartofi si somon afumat


Salata de cartofi si somon afumat


 Ingrediente:

   8 cartofi medii

   1 capatana de usturoi

   1 bucata de praz

   3 boabe piper negru

   8 felii de somon afumat

   5 linguri de apa

   150 g unt

   1 mână de ceapa verde tocata și pătrunjel tăiat fâșii

   Sucul de la o jumatate de lamaie

   Sare si piper

   1 lingurita de ulei de masline

 

Mod de preparare: 

   1-Într-o cratită mare cu apă cu sare din abundență, punem căpatana de usturoi, prazul și boabele de piper, pe lângă cartofii spălați cu coaja, care trebuie acoperiți cu apă. O punem la foc mic și le gătim 15 până la 20 de minute.

   2-Scurgeți cartofii și puneți-i înapoi în cratită (luata de pe foc și fără apă) să se racească. Cand ii putem manevra cu mainile, se vor decoji usor, pulpa va ramane compacta si feliile nu se vor rupe. Ii taiem felii de 1 cm.

   3-Fierbem lingurile de apa intr-o cratita si adaugam, batand continuu cu telul, untul rece taiat cubulete, pana se ingroasa sosul si se obtine un unt cremos batut. Important este ca fierberea sa fie continua si sa adaugam untul incet.

   4-Luat de pe foc, adăugați sucul de lămâie și ierburile în unt. Asezonăm.

   5-Stropiți sosul de unt fierbinte peste feliile de cartofi fierte, acoperindu-le bine. Așezați-le îngrijit în centrul unei farfurii sau a unui platou și puneți deasupra feliile de somon afumat, acoperindu-le complet. Stropim cu un fir fin de ulei de masline si, daca nu le-am folosit pe toate, cu un praf de ierburi tocate. Insotiti cu paine prajita.