Creveti cu whisky

Creveti cu whisky


 Ingrediente:

   16 creveti mari

   4 linguri de ulei de masline extravirgin

   20 g usturoi tocat

   60 ml de whisky

   Zeama de la 3 lamai

   150 g unt

   2 linguri de patrunjel tocat

   Sare

Mod de preparare:

   1-Curățați creveții, având grijă să lăsați coada la vedere, dar lipită de cap. Cu un cuțit ascuțit taiem coada câțiva milimetri, astfel încât să expunem intestinul negru, pe care îl vom îndepărta.

   2-Asezonăm creveții pe toate fețele. Într-o tigaie mare, in care să încapă toti sau cel puțin în două reprize, adăugați uleiul de măsline și puneti la foc iute. Imediat ce vedem ca ajunge la temperatura adaugam crevetii.

   3-Sotam crevetii astfel incat sa se rumeneasca rezonabil si capul sa fie prajit. Va dura cel puțin 40 de secunde pentru fiecare parte, în funcție de intensitatea focului și de grosimea fructelor de mare. Cand vedem ca sunt aurii adaugam usturoiul tocat si amestecam de cateva ori.

   4-Luam creveti de pe foc si ii punem intr-o farfurie. Adaugam whisky-ul in tigaie, scadem focul si reducem cateva secunde, avand grija sa nu ne ardem daca se aprinde alcoolul. Adăugați sucul de lămâie și lăsați-l să reducă la foc câteva minute, fără a lăsa sucul de la fund să se usuce.

   5-Punem din nou creveții în acest sos, îi dăm câteva amestecuri rapide, adăugăm untul rece în cuburi și amestecăm sosul astfel încât să aibă un aspect foarte gustos și apetisant. Dam cateva ture mici pentru ca cozile si capetele sa fie bine inmuiate, presaram patrunjelul, ajustam sarea daca este cazul si servim.