Placinta pufoasa cu mere

Placinta pufoasa cu mere


 Ingrediente aluat:

   700 g faina

   250 g apa minerala

   150 ml ulei

   150 g zahar

   1 lingurita zeama de lamaie

   1 ou

   3 g praf de copt

   Esenta de lamaie

   Un praf de sare

 

Ingrediente umplutura: 

   1,5 kg mere

   100 g zahar

   2 linguri zeama de lamaie

   50 g gris

   1 lingurita scortisoara

   Esenta de vanilie

   1 plic zahar vanilat


Mod de preparare:

   1-Se spala si se curata de coaja merele, dupa care se dau printr-o razatoare mare. Puneti merele rase intr-o strecuratoare si apasati energic cu o lingura pentru a stoarce lichidul din ele.

   2-Se pun merele stoarse intr-o tigaie si se adauga 150 g zahar. Caliti la foc mediu 10 minute sau pana scade zeama lasata de mere. Se opreste focul si se adauga 2 linguri zeama de lamaie, 1 lingura de scortisoara, esenta de vanilie, zahar vanilat si 50 g gris. Amestecati pana se omogenizeaza dupa care se lasa la racit.

   3-Pentru aluat se pune intr-un castron mare 250 ml apa minerala, 150 ml ulei, 150 g zahar, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 ou si esenta de vanilie. Amestecati cu un tel pana se topeste zaharul. Cerneti deasupra faina impreuna cu praful de copt. Amestecati cu mana pana se formeaza un aluat elastic. Daca este nevoie mai adaugati faina astfel incat aluatul sa fie nelipicios. Framantati cateva minute. Formati o bila de aluat si puneti-o inapoi in castron. Acoperiti castronul cu o folie de plastic si bagati la frigider pentru 30 minute.

   4-Impartiti aluatul in doua parti egale.Puneti prrima jumatate de aluat pe un blat de lucru presarat cu faina. Intindeti aluatul intai cu palmele apoi cu sucitorul pana formati o foaie de aluat de dimensiunile tavii. Transferati foia in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pun merele rase, calite si racite si se intind uniform pe toata suprafata tavii.

   5-Formati a doua foaie de aluat si o puneti in tava peste stratul de mere. Intepati foaia de aluat cu o furculita. Bagati la cuptor pentru o ora la 180 grade.

   6-Scoateti placinta din cuptor si lasati sa se raceasca. Taiati placinta in bucati egale si presarati zahar pudra deasupra.

Pofta buna!