Salata de mere cu sos de iaurt

Salata de mere cu sos de iaurt


 Ingrediente:

   2 mere mari

   3 bete de telina

   2 castraveti medii

   1 iaurt natural

   2 linguri de otet de mere

   1 lingurita de otet de vin rosu

   Sare si piper

Mod de preparare:

   1-Curățați merele de coajă, îndepărtați semințele și tăiați-le cu un cuțit în felii groase de jumătate de centimetru. Dacă avem o mandolină domestică, ne putem ajuta cu ea.

   2-Curatati partea verde a betelor de țelină și păstrați-i inima fragedă. Curatați țelina cu ajutorul unui cuțit mic ascuțit, îndepărtând toate firele pe care le poate conține și tăiați-o în felii foarte subțiri.

   3-Tăiați castravetele în jumătate, îndepărtați capetele și, cu o linguriță, îndepărtați semințele. Tăiați fiecare jumătate în felii subțiri. Intr-o cana amestecam otetul cu sarea, piperul si la final iaurtul. Adaugati sare daca este necesar.

   4-Într-un castron, combinați fructele și legumele pregătite și asezonați-le ușor. Trebuie făcut rapid, astfel încât diferitele elemente să nu se oxideze.

   5-Stropim salata cu putin sos si o amestecam cu mainile cu mare grija. Putem servi salata ca atare, intr-un bol, cu mai mult sos pentru cei care vor sa adauge mai mult, sau sa o prezinte cu mai multe detalii, asa cum se vede in fotografie. La final, stropiți cu un strop de ulei de măsline extravirgin.