Fructe cu jeleu de vin rosu

Fructe cu jeleu de vin rosu


 Ingrediente:

   1/2 kg cirese coapte, fara coada

   1/2 kg prune coapte, cu sambure

   Zmeura

   Mure

   Coacaze

   3 linguri de zahar

   1 pastaie de vanilie

   Coaja de lamaie

   250 ml vin rosu

   Zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare:

    1-Adunați fructele reci, curate și scurse într-un bol. În funcție de timpul și răbdarea de care dispunem, putem scoate sâmburii din prune și cireșe. Vom scoate tulpinile de pe zmeura si coacaze.

   2-Pe un fund, deschideți pastaia de vanilie în două, pe lungime, și cu vârful cuțitului, răzuiți boabele de vanilie adăpostite înăuntru. Adaugă-le într-o cratiță, împreună cu păstaia împărțită în două, zahărul și coaja de lămâie. Se lasa la foc mic pana se formeaza un caramel rosiatic.

   3-Se adauga apoi vinul rosu si se lasa lichidul sa se reduca pana capata o consistenta asemanatoare siropului, la foc foarte mic. Adăugați sucul de lămâie și amestecați de câteva ori.

   4-Cu o furculita amestecam fructele proaspete care se odihnesc in bol, iar cu varful zdrobim usor fructele rosii astfel incat sa sparga si sa-si elibereze zeama interna. Turnam sucul de vin cald peste fructe si amestecam.

   5-Servește fructele cu jeleu în boluri și însoțește-le cu înghețată, iaurt, o cremă de lămâie foarte acidă sau frișcă proaspătă fără zahăr.

Truc:

    Putem adauga sau elimina fructe dupa bunul plac: bucati de piersici, caise, struguri, capsuni, fragi, mandarine sau orice altceva.