Ton cu guacamole

Ton cu guacamole

Ingrediente:

   4 avocado

   1 ceapa verde mica, tocata

   Zeama de la 1 lamaie verde

   4 filete de ton fara piele si fara solzi, de 200 g fiecare

   2 rosii coapte

   8 linguri de ulei de masline virgin

   1 andiva curata

   1 catel de usturoi tocat

   Ulei de masline, otet de vin, tabasco, sare si piper proaspat macinat.

Mod de preparare:

   1-Curățați avocado de coajă și puneți pulpa într-un bol. Adăugați sucul de lămâie, un praf de Tabasco, sare, piper și 4 linguri de ulei de măsline. Se pasează cu o furculiță până se obține o pastă fină, cremoasă. Se adauga ceapa verde  tocata, se potriveste sarea si se pastreaza guacamole la frigider.

   2-Scoateți tulpina de pe roșii și, cu un cuțit ascuțit, curățați-le de coajă și tăiați-le în două. Așezați-le partea plată de placa de masă și tăiați-le în felii groase. Aranjați-le pe o farfurie sau un platou. Sarati-le. Stropiți cu restul de ulei de măsline virgin și câteva picături de oțet.

   3-Tăiați filetele de ton în bucati groase. Intr-o tigaie la foc foarte iute adaugam cateva picaturi de ulei de masline si prajim tonul asezonat anterior, cel putin 1 minut pe fiecare parte, avand grija sa nu se usuce.

   4-Se spală andivele și se condimentează cu sare, ulei de măsline, câteva picături de oțet și usturoi crud.
   5-Bucatile de ton trebuie să fie foarte prăjite și cu inima suculentă și roz. Le scoatem din tigaie si le asezam pe salata de rosii si guacamole, asezate cu masura pe farfurie. Acoperim cu andiva condimentată și servim.

Truc:

   Este o idee grozavă să adăugați un praf de coriandru proaspăt tocat la guacamole. În caz contrar, pătrunjelul tocat este potrivit.