Ravioli de dovleac cu creveti

Ravioli de dovleac cu creveti

Ingrediente:

   -3 dovleci mici

   -400g cozi de creveti curatate

   -1 ceapa

   -1 catel de usturoi

   -1 crenguta de cimbru proaspat

   -100ml ulei de masline extra virgin

   -1 lamaie

   - Sare

   - Piper negru macinat

Mod de preparare: (pentru 4 persoane)

   1-Spalam dovleceii si laminam fin. Pentru această sarcină este convenabil să folosiți o mandolină, tăierea este omogenă și se obține un rezultat perfect. Vom folosi 4 lamine pentru fiecare ravioli. Se încălzește multă apă într-o cratiță mare și se fierb feliile de dovlecel pentru câteva secunde. Scoatem si scufundam intr-un recipient cu apa cu gheata sa se raceasca rapid. Intindem feliile de dovlecel pe o carpa curata si uscata.

   2-Pentru a pregăti umplutura, se toacă mărunt ceapa. Se incinge putin ulei de masline extravirgin intr-o tigaie si se caleste la foc mic timp de cinci minute. Rezervăm 20 de creveți pentru ornament (cinci per porție) și restul tocăm. Le adaugam in tigaie, asezonam cu sare si radem deasupra jumatate de lamaie. Sotam timp de trei sau patru minute. Scoatem si lasam sa se raceasca.

   3-Asezam feliile de dovlecel pe masa de lucru, doua cate doua, facand o cruce. Distribuim umplutura, asezand-o in centru, si inchidem prin impaturirea capetelor pentru a forma ravioli. Dacă feliile de dovlecel sunt prea lungi, tăiați capetele.

   4-Încingem o tigaie și o frecăm cu cățelul de usturoi. Se adauga cateva picaturi de ulei si se rumenesc ravioli pe ambele parti. La final, amestecam restul de ulei cu frunzele de cimbru si calim crevetii rezervati pentru prezentare. Servim trei ravioli de persoană, însoțite de cinci creveți, coajă de lămâie și ulei de cimbru.

   5-Pe langa acoperirea raviolilor de dovlecei umpluti cu creveti cu ulei de cimbru, putem rade putina lamaie deasupra pentru a-i da un plus de prospetime. Un vin alb foarte proaspăt este, de asemenea, un bun însoțitor pentru acest fel de mâncare. Pofta buna!