Pui teriyaki la friteuza

 

Pui teriyaki la friteuza

Ingrediente:

   2 cepe rosii

   2 catei de usturoi

   1 bucata ghimbir

   1 ardei iute

   1 lingura ulei de masline

   50 g zahar de trestie de zahar

   50 ml otet de orez

   200 ml sos de soia

   1 lamaie verde (lime)

   4 bucati piept de pui

   2 linguri condimente de pui curry

Mod de preparare:

   1-Pentru marinadă: curățați și tocați mărunt usturoiul și ghimbirul. Spălați ardeiul iute, îndepărtați semințele și tăiați-l în pătrate subțiri.

   2-Încinge uleiul de măsline într-o tigaie și căliți usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute la foc mediu timp de aproximativ 2 minute. Adăugați zahărul și 1 linguriță de condiment pentru pui cu curry, căliți timp de 1 minut.

   3-Deglaseaza cu otetul de orez si sosul de soia. Gatiti la foc iute aproximativ 5 minute, amestecand din cand in cand, pana se formeaza o marinada groasa. Se spală lime, se usucă, se stoarce sucul și se curata coaja. Se amestecă marinada cu sucul de lămâie și coaja.

   4-Amestecati fileurile de piept de pui cu marinada și marinați timp de cel puțin 60 de minute, sau de preferință peste noapte.

   5-Asezonați din nou piepții de pui marinați cu 1 linguriță de condimente de pui curry. Puneți-le unul lângă altul în coșul de gătit al friteuzei cu aer cald și gătiți la 190°C timp de 15 - 20 de minute. Întoarceți piepții o dată la jumătatea timpului de gătire.

   Pofta buna!